2011/2012


Előre látom, ahogy 2011 elején, úgy 2012-ben is hetekbe telik, míg megszokom, változott az évszám dátumíráskor. Sebaj, az engem irányító SIM-játékos sem tökéletes... Szakállas poén a tréfagyűjtő honlapokról, bizonyítja, a hülyeség ragadós. Néha ragadósabb, mint a komoly, értelmes dolgok.Kifejezetten örülök neki és nem bántam meg, blogot indítottam. Ugyan kommentek azok elvétve érkeztek, így marad a száraz látogatottsági statisztika, hányan is olvassák írásaimat, de ezzel sok blog van így, nem esem tőle depresszióba. Arra menet közben jöttem rá, hacsak nem a mostanság divatos vámpíros hullámot lovagolom meg és nem szerzek izibe' több száz (ezer?) ismerőst, akiknek különféle közösségi oldalon népszerűsíthetem ezen alkotásaimat, töméntelen mennyiségű, dicsértetekkel telehalmozott hozzászólásokat ne várjak Ahogy tapasztaltam és ahogy olvastam, az egyszeri olvasó csak akkor esik neki a billentyűzetnek, ha valami nagyon nem tetszik neki, vagy ellenkezőleg, ha számára lenyűgözőt olvas és szétfeszíti a közléskényszer, ezt a szerző tudtára akarja adni. Itt, a blog hasábjain előbbire kifejezetten nem volt példa, utóbbira viszont e-mailben igen. Annak az egy szem bővebb kritikai észrevételnek is igen örülök, ami Isteneknek embert című művemre érkezett.

A nagyérdemű/nyájas olvasó/látogató/érdeklődő/egyéb/... (megfelelő aláhúzandó) ízelítőt kaphatott verseimből, amik nem mai irományok, régebbi időkben láttak napvilágot, javarészt kamaszkoromban. Felkerült novelláim vegyesek, némelyik belátom, nem teljesíti a műfajra jellemző kitételeket, a jövőben ezek orvosolandók. Mindig tanulok valami újat, ez is azok közük való (kitöröltem szememből a csipát, a fantasy, sci-fi, stb. nem műfaj, hanem stílus, hiába állítanak mást a filmvilágban; ez irodalom...). Nem is beszélve késznek titulált regényeimről! Egy-egy irodalmi pályázatra készülve döbbentem rá, amiről én azt hittem, stilisztikai ráncfelvarrásnál többre nem szorul, valójában reinkarnáció után üvölt. Nyiladozik a szemem, egyre elfogulatlanabbul kezelem műveimet, habár egy hozzám közel álló személy szerint ez nem igaz, hajlamos vagyok piedesztálról leemelve a pokol felé hajítom írásaimat. Ez azért túlzás, pillanatnyi mélypont esetén támad rá ingerenciám. Lényeg a lényegben, el fog még telni egy kis idő, mire újabb regényem kerül kiadásra. Netre felpakolni nem áll szándékomban egyetlen regényemet se, sőt, folytatásos történeteimet (elbeszéléseimet) is gondosabban teszem majd fel, ügyelve tartalmukra, nem mindegy, mit adok ki a kezem alól.

A számimádók kedvéért röviden bemutatnám, blogomon mely 10 bejegyzés volt a legolvasottabb:
 1. Lanttal, fejbe 314 oldalmegjelenítés (om.)
 2. Mire gondol a hulló falevél? 68 om.
 3. Lamast öröksége 29 om.
 4. Jól megmondom! 28 om.
 5. Ihletkapu 23 om.
 6. Isteneknek embert 23 om.
 7. Bujaság /Luxuria 22 om.
 8. Könyvbemutatóim 21 om.
 9. Ujjé! 21 om.
 10. Kevélység / Superbia 20 om.
Mostanában több pályázaton is részt vettem, közülük kettőn (VI. Lidércfény, Tilos Rádió sci-fi) helyezést is értem el. Ahol indultam, de nem kerültem dobogóra (lfg.hu, SFmag, Aranymosás, stb.) vagy nem válogattak be, azt sem bánom, itt is nyertem, ahogy mondani szokták: tapasztalatot. Hol nem a kiírásnak megfelelő művet küldtem, hol a műfaj sántított (amit én novellának hittem, nem az volt), hol maga a pályázott mű nem érett még meg rá abban a formában, eséllyel induljon.  Vagy egész egyszerűen akkor és ott más művek nyerték el a zsűri tetszését.

Mik a terveim? Egyértelműen fejlesztem magam, sokat olvasok és írok. Folytatom tevékenységemet a Carcosa blogban mint cikkíró, és jövő évben jön a munka dandárja a "Kiálts a szabadba!"-programban is. Pályázatokon is indulok, meglátjuk, milyen eredménnyel ;). Igyekszem továbbra is új embereket és általuk más nézőpontokat megismerni, a meglévőekkel pedig tiszteletteljes kapcsolatot ápolni, legyenek azok szerkesztők, elismert írók, hozzám hasonló szerzők, vagy éppenséggel olvasók. Ezek néha többszörösen is átfedik egymást :) Remélhetőleg jövő ilyenkor elmondhatom, még inkább megtanultam kritikát fogadni - pláne ha az negatív -, kritikát írni - nagy utazás lesz a koponyám körül! Elsejétől blogom kinézete megváltozik, ez senkit ne riasszon el.

Köszönöm annak, aki eddig is velem tartott (akár némán, akár hangját hallatva), remélem jövőre is találkozunk, sőt másokat is üdvözölhetek!

Megjegyzések

 1. Blogokra tényleg akkor írnak sokan, ha mérgesek/ujjonganak. Illetve ha rendszeresn kommentelsz más bloggereknél, és kialakul egy beszélgetés, vagy közös az érdeklődési kör, esetleg élő találkozókon összefuttok stb. Ez normális dolog, szóval a hsz-k hiánya sose törjön le.
  No, de boldog új évet! :) Látom RR sokakkal foglalkozik, biztos nem fogtok unatkozni.

  onsai

  VálaszTörlés
 2. Erre szép lassan én is rájöttem :) Ha meg azon múlott volna, blogoljak, mennyien tobzódnak itt hozzászólás-szerint, hamar lehúztam volna a rolót. Meg is lepődtem, amikor a barátnőm telefonban mondta, rendszeresen olvas. Mit tudtam én, ki jár errefelé és hányszor, ha nem "integet".

  Boldog új évet neked is! Remélem, valóban tevékenyen telik ez az évem (is).

  Nibela

  VálaszTörlés
 3. Jól megírtad, Vera, fájintos kis évértékelő! Á, én lusta vagyok megírni az enyémet, pedig annyi minden történt (nagy részére már nem is emlékszem, hehe)! :)
  Kívánom neked, hogy az új év hozzon sok sok múzsacsókot, jó kedvet az íráshoz és további szép publikációs sikereket!
  BB (Bori)

  VálaszTörlés
 4. Én kíváncsi lennék az évértékelődre :)

  Hm, most vadásztam az Aranymosás honlapján és a művednél nem lelem az adatlapod :( Megadnád a honlapod/blogod címét?

  Nibela

  VálaszTörlés
 5. Időközben megtaláltam :)

  Nibela

  VálaszTörlés
 6. Na jó, a te kedvedért összedobom! :D

  VálaszTörlés
 7. A hozzászólás-szám nem mindig és nem feltétlenül pozitív mutató. Érdemes néha megkukkantani, hogy egyébként színvonalas blogok kommentálási minősége hogyan célozza meg a béka fenekét, amikor kikerülnek az index címoldalára. (Általam figyelemmel kísért példák: lemil, katpol, malackaraj.)

  RR

  VálaszTörlés
 8. Leszedtem azt a modult, egyébként is terveztem. ;)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése