Áprilisi hírek


Ritkán jelentkezem, de ez nem azt jelenti, hanyagolom az alkotást. Épp ellenkezőleg, most már munkámból kifolyólag annyiszor meredek képernyőre, hogy csoda, nem kaptam még szemrákot (vagy kaptam, csak még nem tudok róla?).
Január végén fontolgattam, mi lett abból? Még abban a hónapban beadtam a Kossuth Kiadó e–book pályázatára egyik regényemet. Áprilisban, a Nemzetközi Könyvfesztiválon hirdetik ki, ki részesül abban a lehetőségben, művét megjelentessék. Tekintettel arra, azon a szombaton épp bedolgozós nap lesz, igencsak kérdéses, meg tudok–e ott jelenni. Ha érdemes lenne, biztos találnék rá módot.
Töretlenül alkotok a BoldogSzerre. Irodalmi szempontból afféle hozománya nincs, érintkezzek a szakmával, de remek szépirodalmi gyakorlatként is felfogom az egyéb pozitív hozadéka mellett. Olyan véleményt is kaptam, mivel ilyen formában letisztultabban fejezem ki magamat, élvezhetőbbek az írásaim, mintha fantasztikus stílusúak lennének.
Beneveztem az LFG.hu Őrség idején pályázatára. Kíváncsi leszek, milyen fogadtatásnak örvend pályamunkám.
Javában dolgozom a Preyer Hugo pályázatra szánt novellámon, gyakorlatilag az utolsó pár mondat hiányzik a befejezéshez.
Június második felében az SFmag megrendezi a Kéziratok éjszakáját. Bár Pesten lesz, elhatároztam, elmegyek rá, amennyiben elhívnak. Lesz előszűrés, a beérkezett novellák, regényrészletek szerzői közül kikre esik a választás. Hajrá!
A KIMTE módosította az Új Padlástérben a feltételeket: tematikus kiírásra várják az alkotásokat, és érthető okokból szigorúan veszik, ha valaki nem tartja be a formai követelményeket. A három közül az első témablokk a Hamis Prófétát járja körül. Ezen a fordulón indultam, elválik, később is így lesz–e, lévén nem kötelező mindhármon indulni. Meglátom, addigra mennyire leszek toppon.
Mert bizony ősszel újra indul az Aranymosás is! Igen nagy erőfeszítésbe kerül formába hozni bármelyikre is egy regényemet, elképzelhető, valamelyik lehetőséggel nem fogok tudni élni. Arról nem is beszélve, a Carcosa blogon is szeretnék eleget tenni kötelezettségeimnek.
Akinek pedig olvasni támad kedve férfi kontra nő témában, annak zárásképp ajánlom Jud cikkét, igen tanulságos témát feszeget!

Megjegyzések