Májusi hírek


Tavaly áprilisban kezdtem el feltöltögetni folyamatosan íródó sci-fi elbeszélésemet a Csendben a Hangot, amit elsejével be is fejeztem. Az egyes fejezetek külön-külön is szerepelnek blogomon, de hogy egyben is elérhető legyen művem, immár egyetlen szövegdokumentumba fűzve, pdf formában is olvasható, letölthető. A blogom bal hasábjában szereplő képre kattintva válik elérhetővé minden érdeklődő számára.

A korábban meghirdetett LFG.hu - Őrség idején pályázatán sem helyezést sem a közönségszavazatra bocsátás lehetőségét nem értem el. A kiírók hangot is adtak annak, többen azért hullottak ki a rostán, mert nem figyeltek oda a követelményekre. Elgondolkoztam ezen és  levontam a tanulságokat a magam számára:

  1. tematikus kiírásra nehéz írnom. Ha nem csap belém az ötletvillám a témacím láttán, akkor felesleges erőltetnem az írást, az "össze kéne hozni rá valamit, mert ez remek lehetőség!"-jegyében. Ha esetleg elfekvőben lenne olyan művem, ami kisebb változtatásokat követően  passzolna a pályázat témájához, hajrá, egy próbát megér, máskülönben itt akarásnak nyögés a vége.
  2. többnyire a karakterlimiteken vérzek el. Ismerősöm felhívta a figyelmemet arra, karakterkidolgozás az erősségem, és mire belendülne maga a történet is, addigra belefutok arccal a maximális leütésszám betonfalába. Ha ilyenkor nekiállok kurtítani, abból véres csonkolás, összecsapott befejezés születik. Halkan tenném hozzá, máshol meg a minimum karakterszámnál izzadtam vért, összeírjak annyit, elérjem, olyan bő lére hagyták. Azért utóbbival találkozom ritkábban.

Végül pedig újra felhívnám a figyelmet arra, blogom oldal formájában elérhető a Facebookon, klubként pedig az iWiWen, így aki eme közösségi oldalakon elérhető, úgy csatlakozva a bloghoz szociális csatornákon keresztül is értesülhet az újdonságokról.

Megjegyzések

  1. Szia, Vera! Á, ne is bánkódj ezen, én is mindig pont ugyanebbe a hibába esem! Egyes és kettes pont is közrejátszott nálam az LFG kapcsán, és teljesen egyetértek, hogy ha az ember elkezdi karcsúsítani a szöveget a karakterlimit miatt, annak mindig rossz vége lesz! Azt hiszem, nálam az a bibi, hogy sokat be akarok zsúfolni egyetlen novellába, ötleteket, amelyek lehet, nem is illenek teljesen jól össze, pedig sokkal egyszerűbb lenne elindulni csak egyetlen tiszta vonalon. A tematikus kiírásokra mindenkinek nehéz írnia, ez igaz, de úgy vélem, próbálkozni kell tovább, mert ez is egy gyakorlási lehetőség. Sok sikert (magunknak) a következőre! Hihi :D

    VálaszTörlés
  2. Már nem bánkódom, inkább levontam a tanulságot ;) Neked viszont külön gratulálok, esélyes vagy a közönségdíjra!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése