{13} Szeptember
Alkotói tevékenységem underground folyamként hömpölyög. Hamarosan az alábbi novellákat fogom feltölteni a blogomra:

  1. Távoli szerető: Facebookon szervezett írós játékra készült SF, és ugyan a feladat az volt, megadott kulcsszót rejtsek el benne, továbbá olyan stílusban próbáljam ki magam, ami új a számomra, azt hiszem, olyasmi keveredett belőle, ami mégis közel áll hozzám. Ha igazán zsáneridegen dologba akartam volna fogni, akkor Romana-stílusú romantikus, vagy misztikus elemekkel operáló tinisztorival, esetleg kőkemény krimivel, tesztoszterontól túltengő háborús történelmi skiccel rukkoltam volna elő. ezúttal nem tettem próbára magam istenigazából, és csak bánhatom, hogy nem távolodtam el jobban a megszokott témáimtól. Mert ugyan a novella tárgya  a szerelem, azt mégiscsak a saját szám íze szerint dolgozom fel.
  2. A lélek tragédiája: a III. Fantasztikus Kéziratok Éjszakájára beküldött SF munkám, mely kisebb simításokon esik át, mielőtt idekerülne.

Cikkterveim is vannak, mégpedig az alábbi témában:

  1. Önmarketing, márkaépítés szerzőknek (és mindenki másnak). Két gondolatébresztő cikk után közkincsé teszem az Aranymosás magazin oldalán felmerült kérdésekre a válaszaimat, és mindazt, ami még érdemben előkaparható. Utazás lesz a koponyám körül, és szerzői tevékenységem bugyraiban.
  2. Felszínesnek tartott művek sikere kontra mélyebb történetek sikerét hiányoló olvasók, írók. kapásból eszembe jut három olyan könyv, aminek népszerűségén többen meglepődnek, még többen pedig nem.
  3. Magánkiadás előnyei és hátrányai. Az e-megjelenés sikerén felbuzdulva újra belekotrok a világhálóba, ugyan mit dob ki.
  4. Mit olvasok, nézek mostanság, és az milyen nyomot hagyott vagy nem hagyott bennem.

A 38. hét nagy meglepetése volt számomra, hogy az SFmag beválogatta blogom egyik bejegyzését, mely a III. Fantasztikus Kéziratok Éjszakájáról szól.

Attól, mert én nem duzzasztom fel a webet kiadást világgá kürtölő örömódákkal, másoknál nagyon is zajlik az élet, egyik álom valósul meg a másik után.

Az Aranymosás lezárta idei pályázatát, és ismerőseim közül az alábbiak írásait választották ki megjelenési szándékkal: 


  • Bökös Borbála - Szmirkó: mese tízéves korosztálynak.
  • Laura Arkanian - Holdezüst, vérarany: YA fantasy
  • Kae - A démon és a papnő: rajongóinak száma már akkor meghaladta a több százat, mielőtt egyáltalán a pályázatra jutott volna. Második hajrázás, és mint az eredmény mutatja, nemhiába.

Hamarosan jön, más kiadótól:

Altair McKnight - Becky Apple. Fantasy sorozat kezdő darabjára tippelek. A kiadót sajnos nem tudtam kideríteni, és a szerző honlapja sem volt kellően informatív a dologról (javaslat: tessék beharangozni, valami készül! ;) )

Már megjelent, és kapható:

Izolde Johannsen - A kárhozat éjjele, Underground kiadó
Lylia Bloom - Ellopott életek, Underground kiadó

Véget ért a 2013-as Sea of Words az IEMED szervezésében. Idén Szaszkó Gabriella képviselte hazánkat. Élményeiről itt lehet olvasni, a nyertesekről pedig emitt.

Megjegyzések