{17} December/2 + 2013/2014

December/2

Gyorshírként érkeztek az alábbiak, és számomra ez bőven bizonyíték arra, hogy az óév utolsó pár napjában is történhetnek izgalmas dolgok:

3. helyezést értem el a Librarius "Toll a füledbe!" abszurd szöveg pályázatán Morális szex kategóriában Terápia művemmel (a batikolt ruhás hölgyemény az előtérben bizony én vagyok)

Felkerült az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalára a "Könyvbemutató, avagy Pöttyökkel teljes az élet" című cikkem.

*

>2013/2014<

Észbe se kaptam, és máris eltelt egy újabb év. Az életemet is kábé hasonló rácsodálkozással érem meg, főleg, ha elém tolnak egy tortát, évről évre eggyel több szál gyertyával. (Kíváncsi vagyok, meddig kapok tortát. Idén szomorúan állapítottam meg, felnőttem, mert nem kaptam senkitől Mikulás csomagot.) Úgy szalad az idő, hogy nem is érzem! Ettől függetlenül politikai felhangtól mentes évértékelést tartok. Tarts velem te is!

Régen volt, hogy is volt...? | Kép: 500px


Sikerek
Főbb állomások, közösségi élet

Budapest (nekem csak Budapötty) vonzáskörzetébe költöztem, és ennek áldásos hatása volt az alkotói kapcsolatok ápolására, tapasztalatcserékre; új közegekbe mozdultam ki, elérhetőbbek a rendezvények.
Beszippantpott az RSS hírkövetés, és egy gyűjtőoldalon jó sok olyan portált betáraztam, amiről napi rendszerességgel kapom az értesítéseket. Az idei év nagy felfedezettje számomra az SF mezsgyéjéről a ScienceFictions.hu, és a Fantazmo.
Ellátogattam a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. Idén is indultam a III. Fantasztikus Kéziratok Éjszakáján (az eseményről való beszámolómat még az SFmag is belinkelte), és ezen felbuzdulva még több kimozdulásra hagytam magam elcsábulni. Női körben jártam, odasündörögtem az IRKA-hoz, és a tagokon kívül megismerkedtem a 2013. év Gödöllői Irodalmi Díj próza kategóriájának első helyezettjével.
Bekukkantottam a Könyvmolyképző Kiadó decemberi könyvbemutatójára, ahol az idei Aranymosás nyertesein kívül Varga Bea (On Sai) dupla könyvbemutatója (Scar, Calderon 2.) is lezajlott. Lassan bérletet válthatok Bp-re, mert rá csaknem egy héttel jelenésem volt a Librarius abszurd szöveg pályázatának díjkiosztóján az R9+-ben.
Megdöbbenéssel fogadtam viszont az Ad Astra kiadó átalakulását, melyről a kiadó szerkesztője, Kleinheincz Csilla is beszámolt levelében. Az Irodalmi Boncnok viszont feltámadt hamvaiból, lelkes emberkék mentik a menthetőt a régi oldalról és szorgosan fordítják az angol nyelvű tippeket magyarra.
A Facebookon több alkotói csoportban is benne vagyok, és időről-időre előkerülnek témák, amik annyira foglalkoztatnak, hogy nem vagyok rest cikkfélét rittyenteni belőlük (DefinícióÖrökösen körkörösenAhány ország, annyi szokásAz írás a mindened?,  A halál SF-jeA tudás kerékkötői, Bittel, cellulózzal, Most írnod, vagy halmod kell, Énmárka, vagy amit akartok, Kiadni vagy nem kiadni, ez itt a kérdés, Díja(nyá)zás).

Inspiráció

Ebből volt több is. Elsőként felskicceltem a terveimet (Források), aztán apránként beszámoltam arról, miket sikerült elolvasnom, megnéznem (Szemezgetés, Mentálszörf).

Kitekintés a későbbiekre

Nem lesz sabloncsere. Ez bevált, ennél maradok. Statisztikával sem foglalkozom, majd a blog létrehozásának évfordulóján szedem ízekre. Elmaradt egy cikkem, de a máshol megjelent ízlésdiktatúra, stb. cikkek miatt okafogyottá is vált a megírása. Elképzelhető, hogy alkotói folyamatom lélektani oldaláról is be fogok számolni az elkövetkezendőkben.

Vigyázz, jövök! | Kép: wallbase.cc
Egy meg nem jegyzett nevű üzletember szerint (forrást senki ne kérjen rajtam számon, ez most nem történelem fakt a gimiben, továbbá a szóhasználat sem fejezi ki az eredeti stílusát) 10 projektből 8 a tervezés fázisában elvérzik, 1 megvalósítás közben leheli ki a lelkét, és 1 talán túléli. Close enough?
Talán. Régi írásaim szépen reprezentálják részben vagy egészben ezt a megfigyelést.

Találkozunk jövőre ugyanitt, remélhetőleg új témákkal, történetekkel!

Gift for you! | Kép: imallamazed.tumblr.com

Megjegyzések