14 kérdés, 14 válaszNem éppen gyakran ismételt kérdések, de ha volna pár, tedd fel! | cpd.rvc.ac.uk 
Volt a Kreatív Magazin (XXIII.. évf., 1-2. szám) végén interjú egy hölggyel, és a hasznos beszélgetést követően tettek fel neki pár kérdést, melyek közül némelyik megtetszett. Elhatároztam, megválaszolom őket. Figyelem, a bölcsek kövét, vagy az élet értelmének megválaszolását másutt keresd.


Mi a legutóbbi könyv/filmélményem?
Könyv: Louisa Young - Drágám, tudatom veled... (Kapóra jöhetne a 2014-es Gödöllői Irodalmi Díj témaválasztása kapcsán, mert az első világháborúban játszódik, viszont a személyes élményt - ami esetemben nincs még rokonokon át sem - nem pótolja, így nem indulok.)
Film: Amerika Kapitány - A tél katonája Az esős szombat délután eredménye ez a film. X-Ment vagy Demónát szívesebben néztem volna.

Mi a legtöbbet hallgatott zene a telefonomon?
Az alapértelmezett csengőhangjaim. Cégesen Enyától a Sweet november, magánon a Counting stars a OneRepublictól. Zenét mp3 lejátszón hallgatok, nem a mobilomon.

Mi a kedvenc ételem?
Olyan nincs. Viszont van sok étel, amit szeretek, mint például a palacsinta és a frissen készült fasírt házi krumplipürével és fejessalátával.

Hová utaztam el eddig legmesszebb az életemben?
Metafizikailag a belső utazásom volt az egyik legmesszebb (legmélyebb), fizikailag viszont Spanyolország, Barcelona vezet.

Mely történelmi személyiséggel tudnék legjobban azonosulni?
Történelemből kevés személyiséget ismerek, így a hiányosságaim miatt nem tudom megválaszolni a kérdést. Azt se tudom, kik közül választhatnék...

Mi a kedvenc állatom?
Macska.

Melyik újságot vásárolom rendszeresen?
Semelyiket. Ingyenes lapokat olvasok, mint a Metro (Metropol), Duna-Part programmagazin, Pesti Est, Gödöllői Szolgálat. (20 évvel ezelőtt viszont 2 Zsiráf törzsvásárló voltam :D )

Mikor írtam utoljára kézzel levelet/képeslapot?
Levelet a múlt héten, képeslapot karácsonykor. A húsvéti lapok az előző évek gyakorlatával szemben idén kimaradtak, ahogy pár ismerősöm névnapja, szülinapja is :P Viszont még mindig vannak tollak, amikkel jóval szebben tudok írni a megszokottnál.

Milyen rádiót hallgatok?
Amelyiket épp be tudom hozni önállóan odahaza. MusicFM. Munkahelyemen madarak csicseregnek, nincs rádiós zajszennyezés.

Mit szeretek az emberekben?
Képesek pozitív meglepetéseket okozni számomra, amivel elérik, időnként felülbíráljam a róluk kialakult előítéleteimet.

Mit nem?
Tiszteletlenség.
Szexizmus.
Ha nyilvánosan élik a magánéletüket (nyelvcsapások egymás torkában cuppogva, tapiról nem is beszélve).
Zajongást (részeg óbégatástól a kötözködésen át a 8 év alattiak hisztijéig, sírásáig).
Tömegközlekedésen eszik a sütikéjüket, szendvicskéjüket, pogijukat.
Mobilon történő hangos egészségállapot kitárgyalás a közvetlen közelemben (nem, még mindig nem szeretném tudni, más ember székletének állagát, vagy hogy ki hogyan érzi feljogosítva magát arra, belepofázzon a másik életébe telefonon át kéretlen tanács formájában...).
Mobilnyomkodás, miközben a készülék szüntelenül ugyan azt a jelzőhangot ismétli (a céltárgy ablakon történő kihajítása gyakran megfordul a fejemben).
Hamis biztonságérzetbe vetett hit. A hülyeség melegágya.

Cukor vagy édesítő?
Cukor.

Elalvás előtt internet, tévé, vagy könyv?
Online filmnézés kimeríti az internet fogalmát? :)

Ha lenne üzletem, mit lehetne ott kapni?
A.) Nem lenne üzletem, mert max az adószámos magánszemélyig fejleszteném magam és akkor szabadúszóként honlapokat, blogokot dizájnolnék a megfelelő oskola elvégzése után.
B.) Nem lenne üzletem, mert nem vonz a vállalkozóvá válás, szeretem az alkalmazotti státuszt. Max a párom cégébe szállnék bele, de akkor is alkalmazottként, és én lennék az iroda istene (most is az vagyok, szóval csak a ló lenne más, a nyereg nem). Ő meg nem tudom, milyen ágazatba fektetne bele.

Mindenkinek a kezit csókolom, véget ért a móka mára, zárul Vera Mókatára.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése