{12} Július&Augusztus


Összefújta a levelet a szél, átvitt értelemben és ténylegesen is. Szeptember hetedikén ott leszek a III. Fantasztikus Kéziratok Éjszakáján. Egy elvont művemet küldtem el a zsűri részére, és remélem, minél több hibát találnak benne. Ennek már csak azért is örülnék, mert pont azért megyek, hogy tanuljak. Bízom benne, olyan hibára is felhívják a figyelmemet, aminek létezéséről nem is tudtam. Amiről meg tudtam, de nem sikerült kiszednem a műből, az is hozzájárul ahhoz, okuljak belőle.

Valamelyik nap kíváncsiságképpen beírtam e-könyvem címét a netes keresőbe, és felfedeztem, a Kívánságod parancsom az alábbi helyeken kapható még a kiadó webáruházán kívül a nagyobb könyves webshopokban.

Befejeztem fanfiction művemet, ami végül az Umbari História címet kapta. Az egész egy MERP kalandba készült fekete númenori karakter, Azraphel kapcsán szökkent szárba, az ő életének egy szakaszát foglaltam regényes formába. Idejét tekintve a történet a Harmadkorban, 2905 és 2951 között játszódik, a Gyűrűháború előtt. Nagy örömöt okozott a megírása, segített rájönnöm arra, mikre kell máskor odafigyelnem, ha hasonló fába vágom a fejszémet. A regény az alábbi számszerűsíthető tulajdonságokkal rendelkezik:
  • oldalszám: 302
  • fejezetek száma: 45
  • karakterszám: 696182
  • megírásának időintervalluma: 2013. április - 2013. augusztus
Mivel írás közben egy újabb ötletem támadt, immár férfi főszereplővel, Szauron után a Negyedkor elején, így belekezdtem a Vad Kelet-be. Ezt közel sem tervezem olyan feszes tempóban írni, mint az Azraphelről szólót, több novellát is beiktatnék a fejezetek közé, hogy ne zsongjak be Középföldébe.


Felkerült az IEMED honlapjára a 2013 Sea of Words döntősök névsora. Idén önkéntes munka témában várták az alkotásokat. Több ismerőst is leltem a nevek között :) Először is ott lesz Szaszkó Gabriella, akit a Facebook szerzői csoportjából ismerek. Remélem, ő is legalább olyan jól fogja magát érezni Barcelonában, mint én! Újrázik Agnija Kazusa Lettországból, és Dragana Tripkovic Montenegróból. Akit érdekel Gabriella írói tevékenysége, az itt keresgéljen: Gabriella's Writing

Saját megjelenésről hírt ugyan nem adhatok, de másoknál gőzerővel folynak a munkálatok:
  • Onsai ízelítőül több fejezetet is feltett űroperájának második részéből, mely a Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál címet viseli. A készülő könyvéhez borítótervező játékot hirdetett, a pályamunkák megtekintésében Facebook felhasználók előnyben. Aki esetleg másféle ízre áhítozik, az talán épp az írónő 2013 második felében megjelenő, Scar című regényében leli meg.
  • Izolde Johannsen nem ült ölbe tett kézzel. A Kossuth Kiadóval felmondta ugyan e-könyves szerződését, az Undergrounddal ellenben kötött egy újat. 2013 októberében boltokba kerül a A kárhozat éjjele I/Róma. 
  • Lylia Bloom elindult a magánkiadás útján, ennek eredménye lesz az Ellopott életek az Underground kiadó gondozásában.
  • és mindazok, akikről még nem tudok :)

Megjegyzések