{15} November
Aki szemügyre veszi a jobboldali sávot, felfedezheti az Új Galaxis 20. számának reklámját. Nem véletlenül! Megjelent benne Műszakváltás című novellám! A képhez rendelt link elvisz az antológia oldalára, ahol a kiadványban szereplő szerzőkről és a megrendelés menetéről is tájékozódni lehet.

Múlt hónapban női körben jártam, és ha tudtam volna, az efféle írói kiruccanásokat ekkora figyelem övezi, akkor arról is írtam volna, amikor puszta kedvtelésből elmentem a bervai bánya nyílt napjára és betekintést nyerhettem, hogyan zajlik a külszíni fejtés, robbantás elve, továbbá milyen pöpec futószalagokkal szállítják a kibányászott köveket… Bizony, még ebben is élvezetet lelek.

Ellátogattam a Gödöllői Városi Könyvtár 60. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségre, ahol megismerkedtem a gödöllői IRKA egyik(?) alapítójával, Istók Annával. Ha minden jól alakul, a jövőben egyre gyakrabban keresem majd az írókör tagjainak társaságát. Jövő év januárjában prózaírással kapcsolatos kurzust is terveznek, ami nagyon érdekel.

December 15.-én kerül a polcokra On Sai két könyve, a Scar és a Calderon 2. része. Ezen a napon könyvbemutató is lesz, az érdeklődők keressék fel az Aranymosás Magazin Facebook oldalát a részletekért, ahol a 2014-es Aranymosás pályázatról is megtalálnak minden fontos tudnivalót. zsinórban 3. éve mondom azt, hogy nem indulok rajta, ennek pedig egy oka van: nincs regényötletem, amit megírva be tudnék nyújtani, illetve ami ötletem csíra formájában létezik, az nem illik a kiadó profiljába.

Mielőtt valaki azzal jönne, hogy biztos százalékot kapok azért, hogy folyamatosan a Könyvmolyképzőt reklámozom, egyéb pályázatokról - akár nemzetközi vonatkozásban is - ajánlom a PályázatmenedzserPafiPályázatok.org honlapokat, és más SF-fel is foglalkozó kiadó honlapját, szerkesztőségét. Érdeklődni nem bűn, szívesen veszik a megkeresést, és ha a mű üti a mércét, azaz lenyűgözi őket, bármi lehet belőle!


A freeblog behalt, helyette viszont másik motoron életet lehelnek a Boncnokba! Írástechnikai gyöngyszemekre lehet ott bukkanni, érdemes felkeresni!

Három olyan cikkbe is belefutottam a hónapban, ami megérne egy-két misét. Az egyik az irodalmi ízlésdiktatúrát járja körben, abból az apropóból, hogy több olyan mű is piacra került mostanság, amik nagy sikert arattak, de színvonalasságukat megkérdőjelezték. De kik, és miért?
Fantasztikus regényt írsz? Biztos vagy a dolgodban, elégedett vagy az általad nyújtott teljesítménnyel? Vajon mennyire hamis ez a biztonságérzet? Olvasd el ezt a cikket, és ha magadra veszed némely részét, nem feltétlenül a cikk írójában van a hiba!
Írsz? Olvasol? Meddig terjed a világod: a látóhatárig, vagy azon túlra is? Ha érdekel, a World Fantasy Con szerint merre tart most az SF világ, itt a helyed.

Kép: teaandthistle.tumblr

Megjegyzések