Hatéves

Hatéves a blog. Jöhet a fogváltás.
Ami volt

Az utóbbi két évben szándékosan nem emlékeztem meg a blogom szülinapjáról. Úgy voltam vele, elég egy egész éves aktivitást összefoglaló bejegyzést kirittyentenem év végén, és az szépen belesimul az óévi posztözönbe. Pedig a szülinapok kiválóan alkalmasak arra, hírt adjak a jelenleg futó projektjeimről. Maga a blog is azért indult, hogy látszódjak.
Indulás óta több dolog is változott. Például míg 2012-ben azon rugóztam, nem tudom beosztani az időm, mára eljutottam oda, hogy beütemezzem, mikor írok, és napi/kétnapi szinten hány oldalt akarok írni. Stílusom tisztul, lassan elnyeri végső formáját.
Egy időben szokásom volt hírt adni ismerősök megjelenéseiről a blogon, ennek vége. Ott a net, turnézzon mindenki a maga kedve szerint, a közösségi oldal adta kereteken belül úgyis kifejezem a szimpátiám.
Túllendültem a nincs mit kiadnom állapoton. Ehhez először tavaly megírtam a Míg talpra nem állsz nonfiction regényemet, hogy beküldöm az Aranymosásra. Oda sosem érkezett meg, mert olyan írástechnikai hibáktól szenved, amik miatt másképp jön át a mondandója, mint ahogy szeretném. Ha egyszer ki akarom adatni, újra kell írnom. 

Ami van

Lecseréltem a blog nevét, kinézetét, ez áll most hozzám közel. Megváltoztattam a hitvallásomat, és megalkottam egy urban fantasy beütésű világot egyéni fűszerezéssel, iglicekkel, Magyarországgal, néphagyományi utalások felhasználásával. Kalandos elegy, nagy a szerelem, izgalmas dolgok formálódnak.
Ez év második felében kijön egy novellám az Új Galaxis 26. számában Kérdezd meg Lamarckot! címmel.
A tavalyi év üressége után pályáztam a Próza Nostra Arany 200 novellaversenyén, keresem a lehetőséget a megjelenésre.
Személyes kíváncsiságom kielégítésén túl angol forrásból származó cikkeket közlök le a kiadás, az írás világából, különös tekintettel az átverésekre, és különféle hasznos tudnivalókra.
Élénk figyelemmel követem a netes csoportok, hírportálok csatornáit, és képzem magam. Nemrégiben fejeztem be egy online írástechnikai  tanfolyamot, ami révén jó pár dolgok a helyre került. A friss szemléletnek hála eldőlt, hogy a jelenleg írt iglices művem három részre bontom, hogy legyen számára elég tér a kibontakozáshoz. Felfedeztem a javításban rejlő lehetőséget és hajtóerőt, leszámoltam a nyűgfaktorral. A mondandó marad, a forma változik!
Több olyan emberrel is kezdtem párbeszédet, akivel korábban nem, vagy csak keveset. Túlzottan a markában tartott saját világom, ám megéri lejjebb adni a tartózkodásból és mesélni. A legváratlanabb helyről jöhet egy érdekes tipp, vagy meglepő biztatás.

Ami lesz

Érlelődöm tovább, mindig van új a nap alatt. További cikkek írása jön magánkiadás, szerzői kiadás, közösségi könyvkiadás, és interaktív történetírás témákban. Sok a homályos terület, a magam számára is, segíthet eloszlatni a félreértéseket és gyarapítani az ismereteket.
Buzgón tervezem egykötetes fantasy regényemet, amivel amint kész leszek, kiadót keresek hozzá. Úgy fest, most érek el oda, hogy kellő tudatossággal álljak hozzá a tervezésnek, és így a szövegeimhez. Csiszolódnak a mondandók, a forma, ismerkedem új narrációs módszerekkel, ezzel emelkedik a tét és tágul a játéktér. Lassan eljutok oda, hogy úgy adhassam át a fejemben zsongó gondolatokat, ahogy azt szeretném. Ha a történetem behozza a hozzá fűzött reményeket, akkor a háromkötetessé vált projektem is megjelenési esélyhez juthat.
Regényeken kívül novellás elképzeléseim is akadnak. Egy részüket gyakorlásra, egy részük - főleg sci-fi - pedig publikációs célra szánom, emellett az aktuális pályázatokat is figyelemmel követem.
Augusztusban elmegyek életem első írós táborába. Nagy lehetőség ez az eszmecserékre, problémamegvitatásra, javaslatkérésre és a szocializálódásra :)

Megjegyzések