Rólam

Puska Veronika
Photo: FMZs Photography - Fülöp Melinda Zsófia

1983-ban születtem, amikor Magyarországon bevezették az első 1000 forintos címletet, egyik oldalán Bartók Bélával, a másikon Anya gyermekével. Biológusként diplomáztam. Szerzői utam egy ifjúsági novellapályázatra szánt történettel indult. Ahová a kimondott szavak nem engednek betekintést, ott a leírtak segítenek. Hangom a spekulatív fikció, társadalomkritika területén leltem meg és örömöm lelem a néphagyományokból merítő urban fantasyban. 

E-mail: nibela kukac outlook pont com
FacebookPinterestMoly

Díjak, nyeremények

2019

Megjelenési lehetőség elnyerése a GABO Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019 kötetébe Bújj, bújj, zöld ág című urban fantasy novellámmal.

II. helyezés 2019. évi Gödöllői Irodalmi Díjon próza kategóriában Folyó alatti folyó című írásommal.

Megjelenési lehetőség elnyerése a Trivium Egyesület „Két világ határán” fantasy novellapályázatán Bányavirág című urban fantasy írásommal.

2018

Dicséret az Avana Egyesület 2018-as Preyer Hugo pályázatán Inanis című sci-fi novellámmal.

2017

II. helyezés a Próza Nostra Arany 200 - Balladaremix novellapályázatán: Madárról madárra

Megjelenési lehetőség elnyerése az Új Galaxis következő számában az Avana Egyesület Robotok munkában novellapályázatán Kérdezd meg Lamarckot! című művemmel.

2014

Megjelenési lehetőség elnyerése az Új Galaxis következő számában az Avana Egyesület Állatok a jövőben novellapályázatán Post somnus című művemmel.

Megjelenési lehetőség elnyerése a Kalandok és kalandozók antológiában a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház Bosszorgányos novellapályázatán Nincsen Rózsa Tövis nélkül című művemmel.

2013

III. helyezés a Librarius abszurd szöveg pályázatán Morális szex kategóriában: Terápia

III. helyezés a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház Sárkánypályázás novellapályázatán: Iustitia ante portas

2012

II. helyezés az European Institute of the Mediterranean (IEMed) és az Anna Lindh Foundation 5. Tengernyi Szó/Sea of Words nemzetközi novellapályázatán: Felehold/Half Hearted


2011

II. helyezés a VI. Lidércfény Barlangi medvék, sámánok és hideg sör novellapályázatán komoly kategóriában: A tudás bűn

Nemzeti különdíj a Tilos Rádió sci-fi pályázatán novella kategóriában: Csaba királyfi visszatérése