Rólam

Puska Veronika
Photo: FMZs Photography - Fülöp Melinda Zsófia

Abban az évben születtem, amikor Magyarországon bevezették az első 1000 forintos címletet, egyik oldalán Bartók Bélával, a másikon Anya gyermekével. Minden egy ifjúsági novellapályázatra szánt történettel indult, ami végül feltárta előttem saját belső világomat és megismertetett az önkifejezés egy új, hozzám illő módjával. Ahová a kimondott szavak nem engedtek betekintést, ott a leírtak segítettek és segítenek ma is. Hangom a spekulatív fikció, társadalomkritika területén leltem meg. 

Végzettségemet tekintve okleveles biológus vagyok, és rendkívül figyelemre méltónak tartom a bioetikát.

Olvasmányaim nagy hányadát fantasztikumon kívüli regények teszik ki, mert fontosnak tartom, hogy az általam gyakorolt zsáneren kívüli munkák is hassanak rám, és tanulhassak általuk.

Személyes küldetésemnek tartom, hogy írásaimban ne csupán körbejárjam az engem foglalkoztató kérdéseket, de esetenként meghaladjam önmagam és ez által gyarapodhassak.

Kérdésed van, vagy írnál nekem? Itt elérsz: nibela kukac outlook pont com

Díjak, nyeremények

2018

Dicséret az Avana Egyesület 2018-as Preyer Hugo pályázatán Inanis című sci-fi novellámmal.

2017

II. helyezés a Próza Nostra Arany 200 - Balladaremix novellapályázatán: Madárról madárra
Megjelenési lehetőség elnyerése az Új Galaxis következő számában az Avana Egyesület Robotok munkában novellapályázatára küldött Kérdezd meg Lamarckot! című művemmel.

2014

Megjelenési lehetőség elnyerése az Új Galaxis következő számában az Avana Egyesület Állatok a jövőben novellapályázatára küldött Post somnus című művemmel.
Megjelenési lehetőség elnyerése a Kalandok és kalandozók antológiában a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház Bosszorgányos novellapályázatára küldött Nincsen Rózsa Tövis nélkül című művemmel.

2013

III. helyezés a Librarius abszurd szöveg pályázatán Morális szex kategóriában: Terápia
III. helyezés a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház Sárkánypályázás novellapályázatán: Iustitia ante portas

2012

II. helyezés az European Institute of the Mediterranean (IEMed) és az Anna Lindh Foundation 5. Tengernyi Szó/Sea of Words nemzetközi novellapályázatán: Felehold/Half Hearted


2011

II. helyezés a VI. Lidércfény Barlangi medvék, sámánok és hideg sör novellapályázatán komoly kategóriában: A tudás bűn
Nemzeti különdíj a Tilos Rádió sci-fi pályázatán novella kategóriában: Csaba királyfi visszatérése